Социалната мрежа X тества стрийминг на игри, подготвя и опция за пазаруване

Павлин Луканов Последна промяна на 03 октомври 2023 в 17:46 318 0

Elon Musk Streaming

Снимка X/Elon Musk

Илон Мъск тества новата функционалност

Още след придобиването на Twitter от страна на милиардера Илон Мъск стана ясно, че той има доста големи планове за социалната мрежа. В последствие част от тях бяха осъществени, включително и промяната на името на платформата на X. Сега изглежда идва време и за следващата фаза от превръщането на X в платформа за всичко.

Илон Мъск подготвя добавянето на нови видео функционалности, включително за стрийминг на игри и пазаруване. Компанията експериментира с базови функционалности, подобни на Twitch способности за стрийминг, които в момента са достъпни за абонатите на платената услуга X Premium.

Лично Мъск демонстрира тази възможност като стриймва играта си на Diablo IV в продължение на близо час от анонимен акаут в X - @cyb3rgam3r420. По-късно той отговаря на въпросния акаунт и потвърждава, че компанията тества демонстрираната функционалност. Инженер от компанията, Марк Калман, също споделя видео, в което обяснява как абонатите с Premium могат да започнат да стриймват от акаунта си чрез свързване на Open Broadcaster Software (OBS) през X Media Studio.

Засега няма яснота относно това колко сериозни са плановете на X по отношение на стрийминг възможностите. Тази функционалност поддържа коментари от други потребители, но засега липсват редица други възможности. Това обаче е поредният пример за това как X се обръща към създателите на съдържание и функционалностите за видео, като това е в опит за привличане на повече потребители към платформата.

По другото ново направление, компанията обяви, че ще започне да експериментира с пазаруване на живо чрез партньорство с Парис Хилтън. Нови данни сочат, че Хилтън ще си партнира със социалната мрежа за създаването на четири оригинални видео програми на година, които ще включват функционалности за пазаруване на живо.

Засега няма яснота дали наличната инфраструктура на X ще може да издържи на допълнителното натоварване от новите видео функционалности. Освен това миналата година компанията освободи голяма част от персонала си, включително инженери, които се грижат за надеждността на платформата. Отчитат се и проблеми с излъчвания на живо, които са много популярни.

Тези проблеми изглежда още не са отстранени, като последният случай е с опита за излъчване на живо на самия Мъск от границата на САЩ с Мексико. Видео излъчването прекъсна след едва 4 минути, а след известно време беше реастартирано.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !