Snapchat добавя метод за монетизация чрез предизвикателства

Offnews Последна промяна на 07 октомври 2021 в 13:00 241 0

Spotlight-Challenges_Press-Asset_1

Вчера Snap, компанията зад приложението Snapchat, обяви, че добавя нов начин, по който създателите на съдържание могат да монетизират творбите си. Това ще е възможно през Spotlight Challenges.

В опит да се конкурира с TikTok, Snapchat вече има парични награди, с които да окуражи създателите. Новината беше споделена през официалния блог на компанията.

Според Snapchat, потребителите ще могат да печелят пари със Spotlight Challenges като създават популярни Spotlight Snaps със специфични обективи, звуци или #Topics (Lenses, Sounds, #Topics).

Паричните награди са от 350 до 25 000 долара, като по-големите ще се предлагат за специфични предизвикателства. Печалбата на дял от общата наградна сума може да се сподели за всяко Spotlight Challenge.

Общата печалба за предизвикателство е от хиляда до 25 000 долара. В определени ситуации ще има и по-големи суми. Минимумът обаче, който може да бъде спечелен от даден Snapchatter в Spotlight Challenge е 250 долара.

Потребителите могат да открият предизвикателствата в страница Trending в приложението. За всяко предизвикателство социалната мрежа ще избира 50-те най-релевантни заявки.

Spotlight Challenges започват ексклузивно в САЩ през ноември за потребители над 16 годишна възраст. През идните месеци те ще обхванат и други страни.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !