Служителите на Google от различни държави се обединиха в глобалния синдикат Alpha Global

Offnews Последна промяна на 26 януари 2021 в 10:05 7125 0

Alpha Global

Служителите на Google от целия свят се обединяват в глобален синдикат. Наскоро сформираната коалиция с име Alpha Global се състои от 13 различни по-малки синдиката, които защитават правата на служителите на компанията от десет държави включително САЩ, Швейцария, Ирландия, Великобритания, Италия, Германия, Дания, Финландия, Швеция и Белгия.

Alpha Global е част от федерацията на синдикатите UNI Global Union, която представя интересите на над 20 милиона души от целия свят, включително работниците и служителите на Amazon.

Да добавим, че в началото на този месец служителите на Google в САЩ и Канада създадоха синдиката Alphabet Workers Union (AWU), който е свързан със синдиката Communications Workers of America. Първоначално в него се включиха 230 души, но само за една седмица техния брой превиши 700. Един от водещите програмисти на интернет гиганта и председател на синдиката Пърл Кул заяви, че борбата за правата на работещите не бива да се ограничава само до една-две държави. Служителите на Google трябва да се обединят със своите колеги от чужбина, за да се противопоставят срещу различните несправедливости от страна на работодателя.

Засега Alpha Global не разполага с официални юридически възможности за работа с Google. Ръководителите на коалицията обещаха, че съвсем скоро ще се справят с всички бюрократични въпроси, след което синдикатът ще може официално да представя интересите на работниците и служителите в съда в случай на нарушение на техните права от страна на Alphabet.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !