След Ericsson и Nokia окончателно напуска Русия

Offnews Последна промяна на 12 април 2022 в 15:39 533 0

IMAGE_1643897499

Финландската телекомуникационна компания Nokia официално обяви, че е взела решение да прекрати каквато и да било дейност на територията на Русия.

Nokia съобщи, че заради войната в Украйна присъствието на компанията в Русия повече е невъзможно. Едновременно с това компанията отбеляза, че не очаква значителни финансови загуби, понеже през 2021-ва година делът на продажбите на територията на Руската Федерация е бил в рамките на 2%.

Още след първите дни на инвазията на Русия на територията на Украйна за Nokia бе очевидно, че нашето по-нататъшното присъствие на територията на Руската Федерация е невъзможно. През изтеклите няколко седмици ние прекратихме доставките, спряхме новите инвестиции и прехвърлихме извън пределите на Русия нашата сравнително ограничена научноизследователска дейност. Сега обявяваме, че изцяло напускаме руския пазар. По време на този процес нашият основен приоритет е да осигурим безопасността и благополучието на нашите служители" - се казва в официалния сайт на финландската компания.

Един ден преди това шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson също официално обяви, че прекратява каквото и да било дейност на територията на Русия, при това за неопределено време. Това ще окаже сериозно влияние на руският телекомуникационен пазар, понеже делът на Ериксон на този пазар възлиза на около 20%.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !