Скоростта на сателитния интернет Starlink достигна 400 Mb/s

Offnews Последна промяна на 20 март 2021 в 11:34 7139 0

spacex-starlink-cerexio-blog-post-cover-01

Бета тестерите на Starlink публикуваха новите резултати от направените тестове на тази глобална сателитна мрежа, които показаха резултат от 400 Mb/s.

Скрийншотите на резултатите от тези тестове бяха публикувани в Reddit от потребителите с никнейми BQBrad и DontStayInOnePlace, като и в двата случая пиковата скорост е 400 Mb/s. Новият рекорд бе поставен в Канада.

Тези пикови скорости за обмен на данни скоро ще станат средна скорост на интернет връзката, след като SpaceX изведе в орбита още сателити за Starlink. Уеб изданието Reviews.org направи сравнение и сподели, че HughesNet предлага скорост от около 25 Mb/s, а Viasat - от 10 до 100 Mb/s. Но и при двата мобилни оператора латентността на връзката е от 590 милисекунди до 625 милисекунди. Това означава, че проектът Starlink на Илън Мъск предлага много по-високи скорости и многократно по-ниска латентност на сигнала, понеже сателитите на Starlink се намират на ниска орбита около Земята и използват най-съвременни технологии.

SpaceX вече изведе в орбита 1325 сателита за проекта Starlink, 1200 от които са версия 1.0. На 23 март тази година SpaceX възнамерява да изведе в космоса поредната партида от 60 по-съвременни сателита.

В началото на месец февруари основателят и генерален директор на SpaceX Илън Мъск заяви, че до края на тази година средната скорост на Starlink трябва да достигне 300 Mb/s, а в близко бъдеще тя трябва да нарасне до впечатляващите 10 Gb/s.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !