Скоро ще можем да създаваме до пет профила към един акаунт във Facebook

Павлин Луканов Последна промяна на 15 юли 2022 в 15:30 2738 0

Facebook App

Снимка Brett Jordan/Unsplash

Facebook App

За никой не е тайна, че Meta, чрез социалните си медии Facebook и Instagram, е в изоставаща позиция спрямо TikTok, особено по отношение на по-младите потребители. Затова и не липсват нови методи, с които компанията се опитва да стане по-привлекателна, както за нови, така и за настоящите си, потребители.

Поредният такъв опит засяга Facebook, като ще бъде предоставена възможност на потребителите да създават множество профили към акаунта си. Така изглежда се цели подтикването на хората да споделят повече съдържание в социалната мрежа.

Тази функционалност е в процес на тестове, но без да се посочва в кои региони и с каква група от потребители. С нея ще е възможно създаването на още до четири допълнителни профила, като те не е необходимо да включват реалното име или самоличност. Така ще е възможно да имате един профил с приятели, друг с колеги, като те ще имат отделни информационни потоци. В същото време ще е възможно коментирането и харесването на други публикации с един профил.
Meta определено засилва опитите си да увеличи взаимодействията на хората в най-голямата социална мрежа. Както вече стана дума това се прави на фона на забавящ се ръст на потребителите, особено що се отнася до по-младите.

Трябва да отбележим, че и в миналото Facebook предлагаше възможност за използване на няколко профила от един човек, но в много по-ограничен вариант. Така например, обществените личности имаха подобна опция, а компанията позволяваше и създаването на различни идентичности за използване на услугата ѝ за срещи или към образователна институция.

И при новата добавка обаче ще трябва да бъдат спазвани правилата на платформата относно съдържанието. Освен това профилите ще са свързани с основния акаунт на потребителя и всички нарушения ще го засягат, както и останалите профили.

От Facebook изглежда се надяват, че с наличието на отделни самоличности, които отговарят на различни интереси, потребителите ще споделят повече съдържание, ангажирайки повече дейности и от други хора. Провежданите тестове няма да променят методологията, по която Meta изчислява месечно и дневно активните си потребители.

Засега няма информация кога новата функционалност ще бъде достъпна за всички потребители, като ограничените тестове се провеждат в САЩ и някои други страни. Към момента в правилата на Facebook се посочва, че е възможно потребителите да имат само един персонален профил. За представляване на компания, организация или продукт може да бъде създадена страница.

По данни на Statista, към първото тримесечие на годината социалната мрежа има 2.936 млрд. месечно активни потребители. Ръстът обаче се забавя значително, както е видно от данните на платформата за анализи. На другия полюс е TikTok, която бележи значителен ръст и вече има над милиард потребители. За сравнение YouTube има 2.2 млрд. потребители, Instagram е с 1.4 млрд., а Twitter с 397 млн.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !