Сенатори в САЩ разпитват Facebook за проекта му Instagram за деца

Offnews Последна промяна на 07 април 2021 в 11:02 5553 0

kids

Загрижени за плановете на Facebook за създаването на Instagram за деца, сенаторите в САЩ изпратиха поредица от въпроси, свързани с проекта. Както Tech.Offnews.bg вече информира, най-голямата социална мрежа планира да стартира Instagram Kids за потребители под 13-годишна възраст.

Сенаторите се интересуват от подробности за това как ще си взаимодействат двете версии на Instagram, включително дали Facebook ще позволи на хората в основното приложение да виждат съдържанието, което децата им публикуват. Има и въпрос, свързан с това как ще се променят нещата, когато потребителите навършат 13 години - ще се включват ли автоматично в основния Instagram.

Това не е първият случай, когато сенаторите имат притеснения относно продукт на Facebook, свързан с деца. През 2019 г. те разпитваха по подобен начин компанията за Messenger Kids. Според тях Facebook не притежава необходимия опит да защитава поверителността и безопасността на младите потребители.

Ако целта на Facebook е да спре потребителите на възраст под 13 години да използват Instagram, сенаторите предлагат компанията да се справи директно с този проблем, вместо да изгражда нова платформа. „Алтернативният подход, който Facebook изглежда e готов да приеме и по-конкретно, тласкането на децата да се регистрират за нова платформа, която може да представлява заплаха за поверителността и благосъстоянието им, може да причини повече вреда, отколкото полза“ - пише в писмото им до социалната мрежа.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !