Сателитният интернет Starlink на SpaceX вече се използва от над 145 хиляди души от 25 държави

Offnews Последна промяна на 07 януари 2022 в 17:22 707 0

18992-starlink-spacex-scaled-1-1170x613

Потребителската база на сателитния интернет Starlink вече включва над 145 хиляди души от 25 страни от целия свят. Информацията бе съобщена по време на първото изстрелване на ракета за тази година от космическата компания на Илън Мъск.

На 6-ти януари SpaceX изведе в ниска околоземна орбита поредната партида от 49 сателита за глобалната мрежа Starlink. Към днешен ден сателитният интернет на Илън Мъск има в орбита 1944 интернет сателита. Да напомним, че основната цел на Starlink е да бъдат покрити и дори най-труднодостъпните места на нашата планета с широколентов и високоскоростен сателитен интернет.

CNBC допълва, че от началото на месец ноември миналата година към днешен ден броят на потребителите на Starlink се е увеличил с около 5000 души, което всъщност показва забавяне на темповете на растеж на клиентите на сателитната мрежа. Дотогава месечният ръст на потребителите беше по около 11 хиляди души.

Милата година SpaceX съобщи, че недостигът на електронни компоненти е довело до забавяне в производството на наземните терминали за използване на Starlink. Това е оказало влияние върху скоростта на изпълнение на предварително направените поръчки за инсталиране на необходимото оборудване за сателитния интернет.

 

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !