САЩ приема закон, който ще направи високоскоростния интернет достъпен за всеки

Offnews Последна промяна на 12 март 2021 в 09:49 6198 0

dollar

Нов законопроект има за цел да направи високоскоростния интернет по-достъпен за всеки в САЩ. Той е насочен най-вече към отдалечени места и бедни общности без интернет.

Очаква се чрез Закона за достъпния интернет за всички да бъдат похарчени 94 млрд. щ. долара. С тях ще се гарантира, че районите, в които до сега не е имало интернет, ще получат високоскоростна връзка на достъпни цени.

80 млрд. щ. долара от общия бюджет ще бъдат изразходвани за създаване на широколентова инфраструктура в цялата страна. Приоритет ще бъдат селски, крайградски и градски райони, които в момента разполагат със слаб или са без никакъв интернет.

dollar

Доставчиците, чиито мрежи ще бъдат изградени с тези пари, ще трябва да предлагат достъпни планове на своите бъдещи потребители. В добавка - законопроектът ще позволи изразходването на 5 млрд. щ. долара за нова петгодишна програма, която ще осигурява финансиране  на проекти за изграждане на широколентова инфраструктура с ниски лихви.

Предвидена е и помощ за спешна широколентова връзка, която ще осигурява 50 щ. долара месечна отстъпка за интернет плановете на американци с ниски доходи. 2 млд. щ. долара ще отидат във Фонд за спешна свързаност на ученици, нуждаещи се от интернет за учебни цели. Част от парите ще бъдат вложени в оборудването на училищните автобуси с Wi-Fi връзка.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !