Само за едно денонощие цената на биткойна слезе под 50 хиляди щатски долара

Offnews Последна промяна на 04 декември 2021 в 17:50 659 0

btc-750x375

В съботния ден цената на биткойна падна повече, отколкото през изтеклите над три месеца, като курсът на водещата криптовалута слезе до 45 063 щ. долара. Това се случва на фона на възникналите опасения, че новият вариант на коронавируса ще свие пазарите, както и на притесненията, че кредиторите на Mt Gox ще продадат своите биткойни. Всичко това доведе до хаос на криптовалутния пазар и цената на всички криптовалути рязко слезе надолу.

За по-малко от четири часа след отварянето на азиатския пазар биткойнът загуби над 21% от своята първоначална цена, което още повече влоши ситуацията, наблюдавана през изтеклата седмица. Спадът на курса на основната криптовалута доведе и до срив в цената и на другите криптовалути. Ethereum например, поевтиня с малко над 16%. Най-много пострадаха алткойните - алтернативната криптовалута Litecoin се срина с 30%, Dogecoin - с малко над 33% и т.н.

Според аналитиците на Coinglass общата сума на ликвидациите през последните 24 часа е превишила 2,5 милиарда щ. долара, като биткойнът е лидер и в това отношение, понеже има продадени биткойни за над 1 милиард щ. долара.

Спадът не е единствено при биткойна. Новият щам на коронавируса, омикрон, предизвика рязък спад в S & P500 индекса, в резултат на което падна цената на акциите на почти всички технологични гиганти, включително Tesla, Meta и други.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !