Само за един ден Марк Зукърбърг изгуби 29 милиарда щатски долара и отпадна от топ-10 рейтинга на милиардерите

Offnews Последна промяна на 04 февруари 2022 в 16:05 525 0

Meta

След рекордния само за един ден спад в акциите на Meta, след което пазарната капитализация на компанията на Марк Зукърбърг спадна с над 250 милиарда щ. долара наведнъж, неговото финансово състояние намаля с 29 милиарда щ. долара.

Сривът на акциите на Meta е наистина рекордно. Само за един ден ценните книжа на компанията паднаха с 26%, а пазарната капитализация намаля с 251 милиарда щ. долара. Да напомним, че основателят и генерален директор на компанията Марк Зукърбърг притежава дял от 12,8% от акциите на Meta. Forbes пресметна, че неговият капитал е намалял до 85 милиарда щ. долара поради което той отпадна от топ-10 рейтинга на най-богатите хора на планетата.

Въпреки че ръководителят на Meta само за един ден изгуби 29 милиарда щ. долара, това все още не е рекорд, понеже през месец ноември миналата година генералният директор и мажоритарен собственик на акции на Tesla Илън Мъск изгуби 50 милиарда щ. долара само за два дни. Само че днес Илън Мъск е най-богатият човек на планетата, като оставя далече зад себе си Джеф Безос, който преди време бе най-богатият човек на света.

Що се отнася до Джеф Безос, той притежава около 9,9% от акциите на Amazon, а тази компания през четвъртото тримесечие на милата година успя да удвои своите приходи спрямо предходното тримесечие. По този начин Джеф Безос бързо забогатя с още 20 милиарда щ. долара, но е твърде далеч от Илън Мъск.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !