С ранна регистрация и обновени категории и критерии на оценяване стартира „Сайт на годината“ 2021  

Offnews Последна промяна на 23 април 2021 в 15:01 5704 0

start-registrations1080x1080px

 

От тази година към състава на журито се включва 15 членно Джуниър жури

София, 22.04.2019 г. – С ранна регистрация стартира конкурсът „Сайт на годината“ 2021. Той се организира от „Фондация за активно развитие на уеб“. „Сайт на годината“ е уникален по рода си конкурс. Той има за цел да покаже и отличи най-добрите сайтове на български и чужд език, създадени от български екипи.

След изключително успешния миналогодишен конкурс, който се проведе при извънредни обстоятелства свързани с пандемията Ковид 19 очакванията за тази година са още по-високи. Продължителните локдауни  доведоха до подем на електронната търговия и всички онлайн ресурси. В резултат на което, в конкурса имаше повече и според оценката на жури и публика много по-качествени сайтове.

В четвъртото издание на конкурса има няколко промени, най-съществената от които е включването Джуниър жури, което ще оценява сайтовете за основни функционалности по зададени от Основното жури критерии. Младежкото жури ще се състои от 15 души, които ще бъдат разделени по 5 спрямо основните сегменти за оценяване – Програмиране, Маркетинг и Дизайн.

Основното жури тази година се състои от 38 души утвърдени професионалисти от различни области на уеб, хора от цялата страна. Мобилните приложения ще се оценяват отделно от 6 членно жури.

Кандидатстването в конкурса ще продължи до 30 септември. Всеки, който иска да се включи в надпреварата, е необходимо да се регистрира. Таксата за участие е 125 лв. на проект.

Ранна регистрация 22.04 до 22.06.2021 с такса 100 лв.

Категориите в Сайт на годината 2021 са следните:

 

  1. Корпоративен сайт
  2. Сайт на startup или малка фирма
  3. Електронен магазин
  4. Институционален сайт
  5. Медиен сайт
  6. Продуктов сайт
  7. Сайт за онлайн услуги
  8. Сайт на събитие
  9. Сайт на кауза / НПО
  10. Личен сайт
  11. Mobile App

 

Ранна регистрация можете да направите тук.

 

Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота.

Специално жури ще определи една специална награда за принос в развитието на българската уеб среда.

Официалната церемония по награждаване на победителите ще бъде на 4 ноември 2021 г. В зависимост от епидемичната обстановката в страната ще обявим дали ще бъде онлайн или на живо.

За „Фондация за активно развитие на уеб“

„Фондация за активно развитие на уеб“ има за цел да популяризира уеб средата и развитието на онлайн пространството. Организира конкурси, семинари, обучения, образователни кампании и други с оглед издигане качеството на създаваното уеб съдържание, разпространение на добри практики и изграждане на браншови стандарти. По този начин се подпомага бизнес екосистемата на уеб студиа, агенции и фрийлансъри от цялата страна и се подобряват възможностите за развитие на професионалистите в бранша.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !