Роскомнадзор започна да ограничава работата на Facebook в Русия

Offnews Последна промяна на 26 февруари 2022 в 10:40 564 0

Facebook

Роскомнадзор официално обяви, че започва да въвежда ограничения в работата на социалната мрежа Facebook на територията на Русия. Съобщението може да се види в сайта на регулаторния орган. Като причина са посочени действията на тази платформа по отношения на акаунтите на руските медии.

Руският регулаторен орган уточнява, че на 24-ти февруари тази социална мрежа е ограничила възможностите на четири руски средства за масова информация. Това са телевизионният канал Звезда, както и изданията РИА Новости, Lenta.ru и Газета.ру. Роскомнадзор посочва, че е нарушен Федералният закон №272-ФЗ, забраняващ подобни действия. Агенцията е изискала от Meta да премахне ограниченията на тези акаунти, но компанията на Марк Зукърбърг по никакъв начин не е реагирала. В резултат от това Генералната прокуратура и Министерството на външните работи на Руската федерация заявиха, че социалната мрежа нарушава основните права на руските граждани.

Малко по-късно Роскомнадзор обяви, че започва частичното ограничаване работата на Facebook на територията на Русия.

Няколко часа по-късно стана ясно, че въпросното частично ограничаване означава, че силно ще бъде намалена скоростта на обмен на данни със социалната мрежа Facebook. Да си припомним, че миналата година Русия постъпи по съвсем същия начин и с Twitter.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !