Ревю на безжичен рутер Tenda RX3

Offnews Последна промяна на 11 април 2022 в 18:41 508 0

Tenda

Двубандовият рутер Tenda RX3 осигурява бърза и стабилна интернет връзка за дома и офиса. В редакцията получихме една бройка от модела и в следващите редове ще споделим впечатленията си от него. 

Висока скорост на трансфер 

Tenda RX3 е съвместим с 802.11n стандарта и е способен да произведе скорост от 450 Mbps при двучестотната си връзка. Както успяхме да се уверим сами, това позволява изключително висока скорост на трансфер на данни, напълно достатъчен за дома и малкия офис. Тествахме устройството с онлайн игрите в група с много играчи, както и с гледане на 4K видео и установихме, че връзката е идеална, без прекъсвания и забавяния.

Вградена MIMO технология 

Новата MIMO (Multiple-input and multiple-output) технология на Tenda RX3 подобрява производителността на мрежата и позволява работата на повече устройства едновременно. Можете например да настроите домашната си конзола и видеоплейър на 5 GHz, а лаптопа и таблета - на 2.4 GHz. Така ще можете едновременно да сърфирате в интернет и да гледате 4K и Full HD видео или да играете игри онлайн. 

Специален модул за усилване на сигнала 

За безпроблемното възпроизвеждане на HD видео и непрекъснатите multi-player онлайн игри допринася и интегрирания в RX3 модул за подобряване на качеството на сигнала - WLAN 5 GHz. Благодарение на него рутерът осигурява разширено Wi-Fi покритие с по-силен и стабилен сигнал.

Процесор 

Високопроизводителният четириядрен Quad-Core процесор увеличава капацитета на натоварване на мрежата, което допринася допълнително за стабилния Wi-Fi сигнал, високата скорост на връзката, както и намаленото време за реакция. В добавка - устройството притежава BSS Coloring технология, която намалява смущенията в околната среда и по този начин подобрява ефективността на комуникацията. 

Батерия 

RX3 се отличава с дълъг живот на батерията, който се дължи на вградената му TWT (Target Wake-up Time) технология. Благодарение на нея свързаните с рутера устройства се активират само при използване и по този начин се пести енергия. 

Съвременен протокол за сигурност 

Притежателите на RX3 могат да бъдат спокойни за сигурността на своите данни, тъй като рутерът включва най-новия стандарт за защита - WPA3. Той осигурява подобрена защитата срещу опити за хакване на пароли, неоторизиран достъп и друг вид атаки. 

Управление през мобилно приложение 

Допълнително удобство е, че рутерът може да се управлява дистанционно, посредством мобилното приложение на Tenda. Чрез него можете да контролирате състоянието на вашата Wi-Fi мрежа от всякъде и по всяко време.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !