Reuters: курсът на биткойна падна заради данъчните промени, които възнамерява да направи Джо Байдън

Offnews Последна промяна на 25 април 2021 в 11:17 5673 0

DB

Този петък курсът на биткойна, както и на другите криптовалути рязко падна, а малко по-късно агенция Reuters съобщи каква е причината. Притежателите на цифрови активи са обезпокоени от това, че президентът на САЩ Джо Байдън планира да увеличи данъка капиталова печалба, а това автоматично ще ограничи инвестициите в криптовалутите.

В началото на тази седмица администрацията на Джо Байдън анонсира редица промени в данъчния кодекс на САЩ, включително и почти двойното увеличаване на данъка на капиталовата печалба до 39,6% за всички американци с годишна печалба над 1 милион щ. долара.

В края на работната седмица цената на биткойна рязко се срина до 47 555 щ. долара, като за първи път от месец март слезе под 50 хиляди щ. долара. Днес водещата криптовалута се търгува при цена 49 530 щ. долара при спад от 1,23% за изтеклите 24 часа.

Курсовете на Ethereum и на XRP намаляха съответно с 3,5% и 6,7% според данните на CoinGecko. Данъчните планове на президента на САЩ разтресоха криптовалутите пазари и принудиха потребителите да прехвърлят своите печалби от криптовалута към акции и други рискови активи, цените на които значително нараснаха, понеже се очаква бързо възстановяване на икономиката.

"Заради твърде бързия темп на ръст в цената на биткойна, притежателите на BTC, реализирали големи печалби ще бъдат обложени с новия данък" - каза Ник Спанос, основателят на Bitcoin Center NYC. Неговата прогноза е, че курсът на биткойна през следващите дни ще продължи да пада.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !