Приложението Fake Contacts пълни адресната книга на Android с фалшиви данни

Offnews Последна промяна на 28 февруари 2021 в 10:16 6076 0

Clubhouse

Програмистът Бил Дитрих представи полезното приложение Fake Contacts (може да се изтегли от GitHub), което запълва адресната книга на Android устройствата с измислени фалшиви контакти. Идеята е, че по този начин приложенията или компаниите, които копират информацията от адресните книги и след това я продават на рекламодателите, ще получат само боклук.

Една от особеностите на тази програма е, че по подразбиране фалшивите данни в адресната книга започват с буквата Z, за да не става объркване с истинските данни, но това може да се промени. Потребителят може да зададе и шаблони, с помощта на които се съставят списъците с фалшивите имена, телефони и адреси.

За да се задейства тази идея е достатъчно да се инсталира приложението и да се кликне върху иконката Create Fake Contacts. Има възможност за изтриването на всички генерирани контакти отново чрез клик върху само една иконка.

Да напомним, че Clubhouse забранява регистрацията в своята платформа, ако потребителят не предостави достъп до своята адресна книга. След това приложението използва списъка с контактите, за да следи вашите приятели и да продава информацията за осъществяването на по-точно таргетирана реклама и за други цели. Нещо повече, Clubhouse съставя електронни профили дори на хората, които не са инсталирали клиентското приложение за работа с платформата - съответните контакти за взети от адресните книги и за тях започва да се натрупва информация и статистика.

За потребителите това е много досадно и те се отказват от поверителността, за да им е по-удобно.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !