През последните три месеца скоростта на Starlink се е увеличила с 50%

Offnews Последна промяна на 06 август 2021 в 15:06 613 0

Starlink

Speedtest съобщи, че с увеличаването броя на Starlink сателитите осезателно расте и качеството на интернет връзката, осигурявана от този интернет провайдър. През второто тримесечие на тази година средната скорост на сателитния интернет Starlink на компанията SpaceX е нараснала с около 50%.

Според онлайн-услугата Speedtest, която извършва непрекъснат мониторинг на интернет доставчиците, средната скорост на сваляне на информация с помощта на сателитния интернет Starlink значително се е повишила, като в същото време латентността е намаляла. Докато през първите три месеца на тази година скоростта на тази сателитна връзка на територията на САЩ е била 65,72 Mb/s, то сега тя се е увеличила до 97,23 Mb/s.

За сравнение, според данните на същата Speedtest, сателитните провайдъри HughesNet и Viasat демонстрират много по-скромни резултати - съответно 19,73 Mb/s и 18,13 Mb/s. Да допълним, че за САЩ средната скорост на теглене с помощта на стандартна жична връзка възлиза на 115,22 Mb/s и може да се каже, че Starlink бързо достига, а скоро ще предложи и по-добри параметри.

Главният проблем на сателитния интернет си оставя латентността на сигнала. Това е важно, защото големият пинг не дава възможност за плавен онлайн гейминг и за видеовръзка без лагове. Но и по този параметър Starlink изпреварва всички останали сателитни предложения. Средната латентност на Starlink връзката към днешен ден е 45 милисекунди, докато на жичния интернет е 14 милисекунди. За сравнение при HughesNet и Viasat латентността е над 100 милисекунди.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !