През изтеклото денонощие криптовалутата Cardano поскъпна с 25%

Offnews Последна промяна на 31 май 2022 в 15:46 1504 0

Cardano-has-broken-a-huge-milestone

Започналият в началото на тази седмица ръст на криптовалутния пазара продължава и днес. В топ-10 на цифровите валути, подредени според тяхната капитализация, има една, курсът на която се е покачил много повече от другите. Това е Cardano, която през изтеклите 24 часа поскъпна с немалките 25%. За сравнение, вторият по големина ръст през изтеклото денонощие е на XRP, като при нея ръстът е само 5$.

Цената на водещата криптовалута Bitcoin за същото време нарасна с около 3,5%, но това се оказа достатъчно, за да може пазарната капитализация на първата в света цифрова валута да прехвърли 600 милиарда щ. долара. Ръстът на Ethereum е малко по-голям - приблизително 4,2%. Цената на тази криптовалута вече е съвсем близо до 2000 щ. долара, но засега тази психологическа бариера не е прехвърлена.

Взет като цяло криптовалутният пазар е поскъпнал с около 3,7% и сега неговата пазарна капитализация малко превиши нивото от 1,131 трилиона щ. долара.

Що се отнася до биткойна, днес (15:30 часа наше време) водещата криптовалута се търгува на ниво от 31 700 щ. долара, което е съвсем лек спад от 0,018% за изтеклите 24 часа.

Cardano от своя страна не е в червената зона. Днес тази криптовалута се търгува при цена 0,63 щ. долара за 1 ADA, което е ръст от 11,49%.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !