Представители на 20 университета в страната се срещнаха с Google

Google: България е сред първенците в използването на технологии в Централна и Източна Европа

Offnews Последна промяна на 03 ноември 2023 в 13:02 894 0

Представители на 20 университета в страната се срещнаха с Google
Представители на 20 университета в страната се срещнаха с Google

На 30-ти ноември се проведе първата официална среща на живо между представители на Google и българските висши учебни заведения, организирана от Google for Education, в партньорство с Център за творческо обучение - единствен партньор на Google Cloud със специализация “Образование” в България.

Представителите на технологичния гигант Google показаха постиженията на изкуствения интелект и решенията на Google Workspace for Education, които осигуряват на висшите учебни заведения интегрирана система, контрол на различните нива на достъп за администрация, преподаватели, студенти, сигурност и конфиденциалност на информацията.

Участие в събитието, което се проведе в гр. София взеха: Павел Червони - ръководител „Образование” за Централна и Източна Европа в Google; Елеонора Симеоне - специалист "Висше образование” за Европа, Близкия Изток и Африка в Google; Светлана Михайлова - Мениджър “Проекти” за Централна и Източна Европа в Google; Константин Косев - Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”. Официални гости на събитието бяха проф. Галин Цоков - министър на образованието и науката, и други представители на МОН.

Проф. Галин Цоков, Министър на образованието и науката в България приветства гостите и приветства гостите с думите: „В следващите месеци и години висшето образование ще се трансформира дигитално. Затова ние трябва да сме запознати със световните тенденции и да можем да използваме тези тенденции, за да подобрим взаимодействието със студентите и административното обслужване в нашите университети“.

Представителите на Google посочиха постиженията на технологичната компания в изкуствения интелект във висшето образование и демонстрираха възможностите с облачната платформа. Те изтъкнаха и България като първенец в използването на технологиите на Google в Централна и Източна Европа.

„Ние имаме наистина добри фундаменти тук. И винаги посочваме навсякъде в Централна и Източна Европа добрите примери от България“, посочи Павел Червони, ръководител “Образование” в Google за Централна и Източна Европа.

Константин Косев от Варненски свободен университет “Черноризец Храбър” показа процедури и автоматизации на процеси в облака, благодарение на които си спестяват време и огромни усилия в обработка на информация.

Като партньор на Google за образованието, Център за творческо обучение беше домакин на събитието. Д-р Александър Ангелов, управител на Центъра представи компанията и как екипът подкрепя внедряването на облачната платформа в учебните заведения.
Събитието е част от международна серия срещи с университети в София, Букурещ, Варшава, Прага и онлайн за Прибалтийските държави.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !