Предимства на оптичния интернет и телевизия

Offnews Последна промяна на 15 февруари 2022 в 06:54 4306 0

tv

Оптичният интернет и телевизия са най-съвременното и предпочитано решение за всеки дом. Основната причина всъщност е много проста - забързаното ни ежедневие поставя съвсем различни стандарти, на които домашната инсталация трябва да отговори по отношение на своята функционалност и възможности. 

Животът е твърде кратък, за да се примиряваме с лоша и некачествена интернет връзка, както и посредствен телевизионен сигнал. Приоритизирайте себе си и ценете времето и жизнената си енергия, като изберете оптиката. В какво се изразяват основните преимущества на мрежата от този тип, можете да разберете от следващите редове. 

Изгражда се чрез специализирани и усъвършенствани оптични кабели 

В основата на оптичната мрежа стоят оптичните кабели, които се различават значително от традиционните комуникационни такива (коаксиалните). При тях преносът на данни става чрез светлинна вълна (вместо електрическа), преминаваща през ядро, изградено от стъкло или пластмаса. 

Някои от предимствата на оптичните кабели са:

  • Могат да пренасят повече информация на по-голямо разстояние с по-малки загуби;
  • Трансферът на данни се осъществява с чувствително по-висока скорост;
  • Липса на почти никакви електромагнитни смущения по трасето;
  • Способност да пренасят няколко различни сигнала (интернет, телевизия и други) по един-единствен кабел, което спестява място;
  • По-добра устойчивост на високо напрежение, температура и други фактори на външната среда;
  • Трайни и устойчиви във времето.

Основният им недостатък е, че изграждането на инсталация от този тип е по-специфично и изисква задължителна намеса от професионалист. Причините за това са, че оптичните кабели:

  • Се деформират по-лесно под въздействие на механични влияния като натиск и огъване;
  • Се свързват по конкретен начин (чрез сплайсване);
  • Изискват наличие на по-качествено и по-скъпо оборудване като приемници и други.

Дава възможност за по-бърза, надеждна и качествена интернет връзка

На база всички изброени специфики на оптичните кабели, едва ли някой ще се изненада, че интернет сигналът, който пренасят, е значително по-бърз и по-голям като обем данни. Голямото разстояние и моментният трафик също са фактори, които не влияят негативно на връзката.

В допълнение, оптичният интернет е почти неподатлив на външни смущения и метеорологични влияния, което гарантира, че няма да ни предаде дори по време на буря, както сме свикнали да става обикновено, и ще ни спести главоболия от разнообразен характер, ако си работим от вкъщи.

Позволява ни да се насладим на телевизия от ново измерение, без да се съобразяваме с ограничения във времето

Netflix не е единственият каталог, който можете небрежно да разглеждате и да селектирате какво да гледате, без да се налага да се съобразявате с времеви ограничения. С оптичната телевизия вие практически превръщате повечето телевизионни канали в изключително богата база данни, където можете да връщате назад до определен брой дни и да гледате любимите си предавания и филми, без да се налага да се съобразявате с реклами. 

Получихте неочаквана покана да излезете в петък вечер и пропуснахте пилотния епизод на риалитито, което чакахте от три месеца? Няма проблем, насладете се на момента. С оптичната телевизия винаги можете да си пуснете предаването на запис на следващия ден. И не, няма да се налага да правите компромис с качеството на картината, която ще бъде все така кристално ясна, доближаваща се до тази в киносалоните.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !