Потребителите на интернет търсачката DuckDuckGo надхвърлиха 100 милиона

Offnews Последна промяна на 17 юни 2021 в 15:11 5088 0

duckduckgo-protect-info

Търсачката DuckDuckGo, която работи в интернет пространството в продължение на вече 13 години, в последно време стремително увеличава популярността си. Технологичните медии съобщават че приложението DuckDuckGo през изтеклите 12 месеца и изтеглена над 50 милиона пъти, а това е повече отколкото през всичките предишни години взети заедно.

DuckDuckGo се предлага във вид на уеб сайт, мобилно приложение или разширение за всички по-популярни браузъри. Компанията е уверена, че нейният успех се дължи предимно на съвсем лесното използване на предложения продукт. Не е необходимо потребителите да се занимават с каквито и да било настройки - всички необходими функции са активни по подразбиране.

Благодарение на този ръст в популярността на DuckDuckGo през последните 12 месеца месечния трафик на търсачката се е увеличил с 55%. Онлайн услугата е вече втора по популярност интернет търсачка в редица страни, включително САЩ, Канада, Австралия и Нидерландия. DuckDuckGo специално подчертава, че не извършват проследяване на своите потребители и не използват техните данни, като това е и причината да не се знае тяхната бройка на потребителите. Но въпреки това, но базата на някои други параметри на пазара, по броя на изтеглянията и направените запитвания се предполага, че активните потребители на DuckDuckGo са в диапазона от 70 до 100 милиона души.

Друг нов момент е, че компанията възнамерява след няколко седмици да започне бета тестовете на Специализирана онлайн услуга DuckDuckGo Email Protection за контрол конфиденциалността на електронната поща. И още, до края на годината DuckDuckGo възнамерява да представи пълноценен браузър за десктоп операционни системи.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !