Потребителите на Х ще могат да провеждат гласови и видео разговори

Стоян Ненов Последна промяна на 26 октомври 2023 в 15:51 425 0

X Video

Снимка X/Twitter

Потребителите на Х ще могат да провеждат гласови и видео разговори

Социалната мрежа Х, бившият Twitter, започва постепенното въвеждане на функции за провеждане на гласови и видео разговори. Това обяви самият собственик на компанията Илон Мъск в профила си.

„Пуснахме ранна версия на видео и аудио разговори в Х“, казва Мъск. Той показва скрийншот на настройките на функцията, но не споделя повече подробности. Такива станаха ясни в последствие от потребителите.

Функцията за момента е налична през iOS приложението на Х, при това е достъпна само за ограничен брой потребители. Това е очаквано, тъй като все още е тестова. Постепенно ще стане налична и за повече хора и през Android. Няма информация дали ще се предлага и през браузър или приложение за Windows и macOS. Логиката би била това да се случи, тъй като основните конкуренти като Messenger на Facebook и Viber например, предлагат такава възможност.

От друга страна обаче Мъск е казвал, че иска Х да е „приложение за всичко“ и да е мобилно. Не изглежда, че настолните компютри са част от неговата стратегия. Но все пак, това е Илон Мъск и той редовно променя мнението и намеренията си по няколко пъти.

Друга важна подробност е, че гласовите и видео разговорите са активирани по подразбиране за потребителите, които имат достъп до тях. Не всички обаче получават известие, че функцията е налична в устройствата им. Така те може да се окажат изненадани, когато изведнъж получат гласово или видео обаждане през Х.

Настройките на функцията са достъпни от секцията за управление на лични съобщения. Тя е налична през Settings > Privacy & Safety > Direct Messages > Enable Audio & Video Calling.

От тук потребителят може да избере дали да изключи функцията напълно или да я ограничи. Има възможност обаждания да се приемат от всички потребители или да се поставят филтри: само от потвърдени профили, само от хора в адресната книга на потребителя, само от профили, които потребителят следва.

Мъск не дава подробности дали услугата ще бъде достъпна за всички потребители или само за тези, които плащат абонамент за X Premium. Очакванията са, че ще е част от платения абонамент и ще е още един стимул за потребителите да изберат услугата. Първоначалните отзиви в Х обаче са, че има по-належащи проблеми за оправяне в платформата, а гласови и видео разговори са налични през много други услуги и в момента.

Милиардерът обяви, че се работи по подобна услуга още през август т.г. Тогава той заяви, че тя ще е налична през всички устройства, от които може да се използва X, като няма да изисква телефонен номер или други допълнителни приложения и екстри. Амбицията на Мъск е да направи Х „приложение за всичко“, в което ще има не само социална мрежа, но и множество допълнителни услуги, включително онлайн и мобилни разплащания, поръчки на стоки и др.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !