Подобрен изкуствен интелект помага на бизнес потребителите на новата система Tableau 2022.2

Новата версия 2022.2 на аналитичния софтуер Tableau вече е на разположение на потребителите

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2022 в 19:12 7608 0

Tableau 2022.2

Снимка Тим ВИЖЪН България

Tableau 2022.2

Новата версия 2022.2 на аналитичния софтуер Tableau вече е на разположение на потребителите, предоставяйки им допълнителни възможности за ускорена обработка на данни, по-ефективна подготовка и по-бързи анализи. Версията представя първите от множеството новости, планирани от Tableau в рамките на тази година, съобщиха от българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България, която е партньор на аналитичното решение. Сред останалите нововъведения, които новата BI (Business Intelligence) система предоставя, са подобрени възможности на изкуствения интелект (AI) в помощ на бизнес потребителите, по-бързо откриване и проследяване на важните данни, както и мощни бустери за по-бързо създаване на визуални анализи.

Новото интелигентно приложение Data Stories,

базирано на машинно самообучение и NLP (Natural Language Processing – естествена обработка на езика), помага на потребителите, работещи с големи обеми от данни, да се ориентират в тях само с един поглед. То може лесно (чрез drag & drop) да се добави към всяка графика, генерирайки кратко резюме на данните в нея. Допълнително удобство е, че резюмето се обновява автоматично при всяка промяна на данните, което помага за тяхното по-бързо и лесно разбиране.

Приложението Metrics предоставя бърз достъп до най-важните данни

С негова помощ потребителите могат бързо да следят и сравняват важни за тяхната работа данни, реагирайки по този начин на внезапно възникнали заплахи или появили се благоприятни възможности. С Metrics те могат да настройват ключови параметри като времеви интервал, период, тип на сравнение и др. данни, които могат да им помогнат да се ориентират в актуалните процеси в компанията.

Още по-бърза и лесна връзка с Tableau Exchange

Новата версия 2022.2 залага на още по-лесната връзка с галерията Tableau Exchange директно от десктоп интерфейса. По този начин потребителите получават бърз достъп до множество вертикални решения на софтуера. Само с едно кликване на мишката те вече могат да достъпят голямо разнообразие от приложения (Extensions) и предварително подготвени набори от визуализации (Accelerators), които са незаменим помощник при създаването на графики и отчети.

Сред останалите полезни нововъведения в Tableau 2022.2 се отличават възможностите за разширяване и редактиране на вградени в други приложения визуализации, както и инструментите за по-бърза и ефективна подготовка на данни за анализ с помощта на Tableau Prep Builder.

Междувременно от Тим ВИЖЪН България обявиха и датите за следващото си обучение за работа със софтуера Tableau, което ще се проведе в края на месец септември. Събитието е подходящо за всеки, който иска да придобие нови знания в областта на визуалните анализи, както и умения за работа с едно от най-разпространените BI решения в света.

Повече информация за събитието има тук:

https://team-vision.bg/obuchenie-za-rabota-s-tableau

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !