Почти рекорд: цената на биткойна прехвърли 62 хиляди щатски долара

Offnews Последна промяна на 17 октомври 2021 в 08:57 624 0

BITCOIN-INTRODUCTION

В края на седмицата цената на биткойна прехвърли 62 хиляди щ. долара и по този начин достигна най-високото ниво от 17 април тази година. Ръстът на курса на водещата криптовалута става на фона на новините от страна на  комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Очаква се, че още в началото на следващата седмица SEC да одобри първия ETF борсов фонд, базиран на фючърсни биткойн контракти.

Предполага се, че фондът ProShares Bitcoin Strategy ще дебютира на нюйоркската фондова борса във вторник. Според експертите на Уолстрийт, SEC няма да има възражения. В такъв случай ETF ще предостави на по-големите инвеститори достъп до биткойните, което ще бъде ключово събитие в криптоиндустрията.

Но ако комисията по ценни книжа и борси се откаже от продукта на ProShares, цените на всички криптовалути могат да се сринат. Финансовите анализатори са на мнение, че сегашният ръст в курса на биткойна се дължи на това, че пазарът очаква одобрението на ETF още в понеделник.

Интересно е, че преди няколко дни заместник-управителят на централната банка на Англия Джон Кънлиф предупреди, че криптовалутите могат да предизвикат глобална финансова криза, по-тежка от тази през 2008 година.

В началото на днешния ден биткойнът се търгува при цена 60 755 щ. долара при спад от 2,3% за изтеклите 24 часа.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !