Пазарната капитализация на криптовалутата Ethereum превиши 500 милиарда щатски долара

Offnews Последна промяна на 12 май 2021 в 16:38 5692 0

Ethereum

Преди няколко дни цената на втората популярност криптовалута Ethereum за първи път в историята превиши 4000 щ. долара за 1 ETH. С това успехите на тази цифрова валута не приключиха и нейният курс продължи уверено да расте. През последните 24 часа курсът на Ethereum-а нарасна с около 10% и достигна рекордна цена от 4350 щ. долара. Благодарение на това пазарната капитализация на този цифров актив прехвърли 500 милиарда щ. долара. Към средата на днешния ден Ethereum се търгуваше на ниво 4250 щ. долара за 1 ETH.

По този начин Ethereum стана втората криптовалута в света с пазарна капитализация над 500 милиарда щ. долара. Към днешен ден пазарната цена на Ethereum е по-висока от пазарната капитализация на инвестиционния холдинг JPMorgan Chase, който се оценява на 480 милиарда щ. долара. Още в началото на тази година Ethereum изпревари по пазарна цена финансовия конгломерат Bank of America и платежната система PayPal.

Инвеститорите на Ethereum повишиха своята активност на фона на ръста на курса на тази криптовалута. Преди няколко часа онлайн услугата  Finance Magnets фиксира прехвърлянето на 46793 ETH от цифров портфейл към криптовалутата борса Binance. Освен това, на 11 май бе осъществено прехвърлянето на 137832 ETH токени към анонимен криптовалутен портфейл, което е еквивалентно транзакция за 560 милиона щ. долара.

Най скъпата криптовалута в целия свят си остава биткойнът, който към днешен ден се търгува на ниво 56 100 щ. долара за 1 BTC. Пазарната капитализация на биткойна възлиза на 1,1 трилиона щ. долара.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !