Пазарната капитализация на биткойна прехвърли тази на Tencent

Offnews Последна промяна на 18 февруари 2021 в 12:05 6550 0

Tencent1

Днес курсът на биткойна демонстрира нов рекорден максимум от 52 621,84 щ. долара и по този начин пазарната капитализация на основната криптовалута вече е много близко да прехвърли психологическата бариера от 1 трилион щ. долара.

Няма пощада за гигантите

В настоящия момент биткойнът се търгува при цена 51 557 щ. долара при ръст от 0,57% за изтеклите 24 часа. При този курс пазарната капитализация на водещата криптовалута отстъпва само на пет корпорации: саудитския нефтен и газов гигант Saudi Aramco и американските технологични гиганти  Google, Amazon, Microsoft и Apple.

Финансовите анализатори започнаха да коментират, че по отношение на пазарната цена биткойнът е изпреварил Tencent, а ако курсът на основната криптовалута достигне 75 хиляди щ. долара за 1 BTC, то неговата пазарна капитализация ще превиши тази на Google.

Да отбележим, че двата основни благородни метала - златото и среброто към днешен ден са с по-високи цени от биткойна, но някои борси вече започнаха да обявяват неговата цена като процент от една тройунция.

Информацията е на аналитичната компания Bloqport, която съобщи, че по отношение на пазарната цена биткойнът вече е изпреварил китайския технологичен конгломерат Tencent, известен със своите месинджъри QQ и WeChat, с десетките си геймърски онлайн услуги и притежава един от най-големите в света уеб портали QQ.com. Следващата "жертва" може да се окаже интернет гигантът Google.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !