Първият национален отбор по киберсигурност се създава с подкрепата на МЕУ

Търсят се младежи между 14 и 25 годишна възраст, които да представят страната на EU Cybersecurity Challenge – 2023 в Норвегия

Offnews Последна промяна на 15 януари 2023 в 17:02 1331 0

EU Cybersecurity Challenge 2023
EU Cybersecurity Challenge 2023

Министерството на електронното управление подкрепя създаването на първия национален отбор по киберсигурност. Българският тим ще представи страната ни на Европейското първенство по киберсигурност, което ще се проведе през месец октомври 2023 г. в Норвегия.

EU Cybersecurity Challenge се организира от ENISA (Агенция на Европейския съюз за киберсигурност) с амбицията да предизвика най-големите млади таланти в областта на киберсигурността и киберзащитата в цяла Европа. До момента престижният кибер форум е имал седем издания, като миналата година лидер сред участниците става отборът на Дания.

В България вече започва търсенето на киберталанти между 14 и 25 годишна възраст. Националният ни тим ще се селектира след серия от вътрешни състезания, като водеща ще бъде оценката на експертите в сферата на киберсигурността: Аспарух Гавраилов, Пресиан Янкулов, Пламен Калчев, Павел Георгиев и Евгени Събев. Квалификациите ще се организират с подкрепата на МЕУ и Националният координатор по киберсигурност за България, Петър Кирков.

Първият квалификационен рунд за българските участници ще се проведе онлайн на 18-19 март 2023 г., като част от конференцията Security BSides Sofia 2023. За да станат част от българският отбор младите таланти ще трябва да се справят с редица казуси, задачи и предизвикателства в различни области на киберсигурността.

За регистрация: https://ecsc-bg.eu/

Всички кандидати могат да се добавят и в официалната дискорд група: https://discord.gg/3ujDW5gRvx

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !