Първата NFT публикация на Джак Дорси в Twitter се продаде за 2.9 милиона долара

Offnews Последна промяна на 23 март 2021 в 17:37 5874 0

Jack Dorsey

Петнадесет години след като Главният изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси пусна първата си публикация в Twitter, тя се продаде под формата на NFT за близо 3 милиона долара. Печелившото наддаване беше на директора на Brifge Oracle, Сина Естави.

По-рано през месеца Дорси обяви, че ще продаде първата си публикация на търг през Valuables. Приходите от него са предназначени за благотворителния фонд Giving Directly Africa Response.

https://twitter.com/jack/status/20

В понеделник беше потвърдено дарението, което е под формата на 50 биткойна за организацията, която подпомага хора засегнати от новия коронавирус. Въпреки, че публикацията е собственост на някой друг, това не променя статуса ѝ в платформата.

Спечелилият наддаването получава цифров сертификат за собствеността на публикацията. Той е уникален, тъй като е подписан верифициран от създателя.

Тази знакова продажба е поредният пример за все по-големия интерес към NFT. През последните месеци сме свидетели на редица подобни артистични произведения, които използват новата система.

NFT е съкратено от non-fungible token и представлява производно на криптовалута, като токените са свързани с дигитално съдържание. Самото съдържание все пак може да бъде разглеждано и копирано от всеки.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !