Очилата Meta Quest вече могат да се използват по време на полет

Мария Иванова Последна промяна на 15 май 2024 в 19:08 450 0

Meta Quest Travel Mode

Снимка Meta

Meta Quest Travel Mode

Гигантът в социалните медии Meta работи усилено по актуализирането на очилата си с виртуална реалност Quest, за да се конкурира с Vision Pro на Apple. В най-новата актуализация, компанията добавя Travel Mode (Режим на пътуване), който позволява на потребителите да използват VR очилата си в самолета, без да се губи тяхната функционалност.

Преди актуализацията, пътниците трябваше да изключат функцията за проследяване на позицията на очилата, ако искаха приложенията им да функционират по време на полета. Това автоматично означава, че тогава те не могат да използват ръцете си за работа с Quest.

С новата актуализация обаче потребителите могат да включат Travel режима от експерименталните настройки или да го прикрепят към лентата с бързи настройки, за да имат достъп до него с един жест. Това им позволява да използват ръцете си или контролерите си, докато самолетът се движи, подобно на изживяването, което преди беше достъпно единствено за Apple Vision Pro.

Така, ако собственик на Meta Quest 2 или 3 пътува с полет с Wi-Fi, той може да получи достъп до развлечения като филми, игри и чатове. Въпреки че съществува голяма вероятност да навлезе в пространството на пътуващия пред него или да пречи на съседа по седалка, размахвайки ръце наоколо.

За да избегне подобни ситуации, Meta си партнира с избрани авиокомпании като Lufthansa, предлагайки своите Quest 3 за използване по време на полет на пътуващите в бизнес класата. Въпреки че не е ясно какви конкретни приложения ще бъдат заредени в очилата и със сигурност ще струва много пари, Meta обещава нововъведението да подобри изживяването на пътниците в тези полети.

Новият режим се присъединява към нарастващия списък от функции в стил Vision Pro, които Meta добавя към очилата си. Сред тях са по-разширени контроли, възможност за използване в легнало положение, възпроизвеждане на пространствени видеоклипове и други.

Режимът има и някои ограничения. Ако дадена игра или приложение изискват интернет връзка, самолетът ще трябва да предлага Wi-Fi. Освен това, засега Travel Mode не може да отчита движението на автомобил или влак например. В бъдеще Meta планира да разшири функцията и при други видове транспорт.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !