Очаква се Apple да разреши разплащане с биткойни

Offnews Последна промяна на 31 март 2022 в 08:58 498 0

pay-2

Ако тази информацията се окаже вярна, то това може да преобърне криптовалутния пазар. Добавянето на тази услуга ще даде възможност на потребителите на над един милиард устройства на Apple да извършват разплащания в най-популярната криптовалута в света.

Тази година редовната биткойн конференция (Bitcoin 2022) ще се състои в Маями. Нейното начало е обявено за 6-ти април и ще продължи до 9-ти април. Според уеб изданието Cryptodaily, по време на това събитие се очаква Джак Мюлерс, главен изпълнителен директор на Strike да направи съвместно изявление с Apple, което може тотално да промени пазара.

Очакванията са, че тази година Apple ще обяви, че ще добави поддръжката на биткойни в разплащателната система Apple Pay чрез криптовалутния портфейл Strike на базата на блокчейн мрежата Lightning Bitcoin. Това би дало възможност на огромния брой притежатели на устройствата на корпорацията от Купертино да извършват разплащания с водещата криптовалута.

Биткойн конференцията в Маями е важно събитие за криптовалутния пазар. Миналата година президентът на Салвадор Найиб Букеле обяви, че страната му ще приеме криптовалутата биткойн като законно платежно средство, която ще бъде наравно с щатския долар. През изтеклата една година основната криптовалута наистина бе въведена в тази страна като легално платежно средство и вече масово се използва.

Да повторим, че информацията не е официална и не е потвърдена от Apple.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !