Новите слушалки от висок клас Meze Empyrean II вече са на българския пазар

Offnews Последна промяна на 30 ноември 2023 в 18:24 1042 0

Empyrean II
Empyrean II

Дни след като румънската компания Meze Audio пусна слушалките Empyrean II, те вече са налични и на българския пазар, съобщават вносителите от VSystem. Новият модел е естествено продължение на първия Empyrean от 2018 г., но с подобрения по отношение на външния вид, удобството при носене и разбира се звука, предлаган от слушалките.

Empyrean II е резултат от сътрудничество на две компании - Meze и украинската фирма за акустичен инженеринг Rinaro Isodynamics. Слушалките имат по-изчистен дизайн в сравнение с оригиналния модел, с по-голям акцент върху комфорта. Те използват дизайна на драйвера Isodynamic Hybrid Array, разработен от Rinaro, същевременно подобрявайки способността на устройството да възпроизвежда фини детайли. Драйвърът от своя страна позволява звукът да бъде насочен с по-голяма прецизност, съобразно естествената форма на ухото.

Empyrean II са с луксозна визия, добавяйки към дизайна на предходния модел елегантност, наподобяваща скулптура. Рамката е с матово черно покритие и сребърни акценти, с нов дизайн на решетката, смесвайки класическа естетика на стила ар деко с намек за модерност. Отличават се с по-ниско тегло на водача и ергономична конструкция, която се адаптира към главата на потребителя и ги прави удобни за дълги сесии на слушане.

С новия модел Meze вече предлага два комплекта подложки за уши. Новите наушници Duo са изработени от комбинация от първокласна кожа и Alcantara (синтетична текстура, подобна на велур), с цел да осигурят хармоничен тонален баланс, който резонира във всички музикални жанрове, за просторен и по-изискан звук.

За класическо аудиофилско изживяване, втори чифт наклонени наушници от алкантара e проектиран да подчертаe всички тънкости и нюанси в звука. Ъгловата форма на подложките за уши създава повече пространство вътре, произвеждайки по-ефирен звук с по-чисти басове и по-добро присъствие на средните честоти.

Новите слушалки Empyrean II са създадени с мисъл за устойчивостта и дългия живот на устройството. „Вярваме в създаването на дълготрайни продукти. Empyrean II не е по-различен – всяка част от шасито на слушалките може да бъде разглобена и обслужена с лекота, ако някога е необходимо“ - коментират от Меze.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !