Новият шеф на Twitter защити новите ограничения

Стоян Ненов Последна промяна на 07 юли 2023 в 13:24 169 0

Linda Yaccarino

Снимка James Tamim/Wikimedia Commons

Новият шеф на Twitter защити последните наложени ограничени

Недоволството на потребителите на Twitter продължава, след като в края на миналата седмица Илон Мъск обяви, че се въвеждат ограничения в броя публикации, които човек може да прочете в рамките на ден. Няколко дни по-късно новият изпълнителен директор на Twitter Линда Якарино защити мярката, съобщава Deadline.

„Когато имаш мисия като Twitter, трябва да взимаш големи решения, които да заздравяват платформата. Работата има смисъл и продължава“, заяви Якарино като допълнителен коментар към официалната позиция на компанията.

Самата позиция пък заявява, че се налагат „екстремни мерки, за да се премахнат спамът и ботовете“ от платформата. Компанията казва, че чрез въвеждането на ограниченията може много по-лесно да засече и „елиминира ботовете и други зловредни участници, които вредят на платформата“. Twitter смята, че ако ограниченията са били обявени предварително и с буферен срок, тогава ботовете и хакерите щяха да могат да се подготвят за тях и да ги заобиколят.

„На високо ниво работим да предотвратим тези акаунти: Първо, да събират публичните данни на Twitter, за да изграждат модели с изкуствен интелект. Второ, да манипулират хората и разговорите в платформата“, заявява Twitter.

Според социалната мрежа ограниченията засягат малка част от потребителите и „ще направим ъпдейт, когато приключим работата си“. Компанията уверява и рекламодателите, че ограниченията имат „минимален ефект“ върху тях.

И въпреки че казва, че ще обяви, кога работата е приключила, две изречения по-късно Twitter допълва: „Макар че тази работа никога няма да приключи, всички сме посветени да направим Twitter по-добро място за всички“. Така компанията внесе още по-голямо объркване кога и дали изобщо ще махне тези ограничения. Тя споделя единствено, че лимитите ще са временни и може да ги промени няколко пъти преди да ги махне напълно.

В първите дни от въвеждането им имаше доста странични проблеми. Приложението TweetDeck изпитваше трудности да работи, което наложи спешното пускане на подобрена версия. Компанията заяви, че ще мигрира всички потребители към нея, но има и нова уловка, отбелязва Engadget: TweetDeck вече ще може да се използва само от потребители с потвърдени профили. По този начин популярната услуга практически става платена и недостъпна за преобладаващия брой потребители на Twitter.

Якарино не коментира тези „ефекти“ от решенията на компанията. Тя и Twitter единствено благодарят на потребителите за тяхното търпение.

Междувременно се очаква Meta да представи своя директен конкурент на Twitter – Threads. Това може да стане още утре. Първоначално е било планирано услугата да бъде обявена към края на този месец. Заради скандалите покрай ограниченията в Twitter обаче, Meta е преценила, че е по-добре да се възползва от недоволството на потребителите и да представи своя конкурент по-рано. Очаква се той да бъде позициониран като още по-свободна платформа, която дори ще може да взаимодейства с други, включително Mastodon.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !