Нигерия отмени забраната над Twitter

Offnews Последна промяна на 14 януари 2022 в 11:08 487 0

Twitter

Потребителите в Нигерия вече могат свободно да имат достъп до Twitter, без да се налага да използват VPN или да се страхуват от негативни за тях последствия. Това стана възможно след като вчера нигерийското правителство отмени забраната над социалната мрежа.

Отмяната се случва повече от седем месеца, след като властта нареди на телекомуникационните доставчици в страната да блокират Twitter. Според CNN, Reuters и The Financial Times Нигерия е решила да отмени забраната, след като компанията се е съгласила да отвори местен офис.

Социалната мрежа се е съгласила също да плаща местни данъци и да назначи представител в страната, който да отговаря за комуникацията с властите. Twitter също ще трябва да менажира публикациите в съответствие с нигерийското законодателство.

Припомняме, че Нигерия спря Twitter през юни 2021 г., след като платформата премахна туит на президента Мухамаду Бухари с мотива, че нарушава политиките на платформата.

Днес обаче социалната мрежа се е съгласила да работи с правителството на страната "за разработване на Кодекс за поведение в съответствие с най-добрите световни практики, приложим в почти всички развити страни".

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !