Netflix снима нов филм за Бритни Спиърс

Offnews Последна промяна на 17 февруари 2021 в 09:54 7059 0

Britney Spears

Стрийминг гигантът Netflix също подготвя документален филм за Бритни Спиърс. Това стана ясно, след като наскоро платформата Hulu пусна продукция за поп звездата.

Филмът на Hulu - "Framing Britney Spears", чиято премиера беше на 5 февруари, сериозно разбуни духовете и бързо се превърна в една от най-обсъжданите документални ленти напоследък. Затова не е изненадващо, че започнаха да се създават и други филмови проекти за изпълнителката.

Новият проект на Netflix ще се ръководи от режисьорката Ерин Лий Кар, която е продуцирала множество документални филми за HBO. Тя е била и част от създателите на "At the Heart of Gold" - продукция за сексскандалите в олимпийската спортна гимнастика.

netflix

Създателите на новия проект не разкриват сюжета на филма, но споделят, че той ще се фокусира върху правната битка, която звездата води през последните години.

От 2008 г. бащата на Спиърс контролира финансите и кариерата й след съдебно решение. Причитата е психическото разтройство на певицата. Днес обаче Бритни твърди, че е повече от способна да поеме управлението на имението си и контрола над собствения си живот.

Въпреки че изпълнителката избягва да коментира публично съдебните спорове, е известно, че от месец август миналата година тя е стартирала правни оспорвания на споразумението с баща си.

Britney Spears68-годишният Джейми Спиърс все още е попечител над 38-годишната си дъщеря, след като преди повече от 12 години пое тези права заради психическото ѝ състояние. Следващото изслушване на двете страни в съда е насочено за 17 март.

Въпреки таблоидната страна на нещата, проблемите на изпълнителката са сериозен правен и морален казус. Това накара хиляди поддръжници на звездата да се обединят в онлайн каузите #FreeBritney и #SorryBritney. В нейна подкрепа се обявиха известни личности като Сара Джесика Паркър, Майли Сайръс, Клои Кардашиян и други.

Това ще бъде поне вторият случай през последните години, когато Netflix и Hulu правят конкурентни документални филми по сходна тема. И двете платформи пуснаха продукции за фестивала Fyre, който беше промотиран като луксозен музикален фестивал на Бахамите, но се оказа пълна катастрофа.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !