NASA пусна своята безплатна стрийминг услуга

Мария Иванова Последна промяна на 10 ноември 2023 в 15:02 990 0

NASA+

Снимка NASA

NASA+

Американската космическа агенция NASA обяви старта на своята стрийминг услуга - NASA+. Тя е безплатна, без реклами и предлага оригинални видео поредици, репортажи на живо, документални филми за историята и бъдещето на космическите изследвания и др.

От NASA информират, че услугата вече е достъпна за "повечето основни платформи", включително Android, iOS, Apple TV, Fire TV, Roku и в интернет на адрес plus.nasa.gov. Всеки, който желае, може да изтегли и мобилното приложение NASA Plus, достъпно за устройства с Android и iOS.

Услугата вече предоставя съдържание, свързано с космическия телескоп "Джеймс Уеб", анимационни детски предавания за планетите и вселената, лични истории на астронавти, визуализации на космоса с ултрависока резолюция и др.

На този етап библиотеката на стрийминг услугата включва 25 поредици, като се очаква техният брой да се увеличава. Космическата агенция планира да използва NASA+ и за излъчване на живо на различни събития. В момента по-голямата част от съдържанието, включено в списъка на платформата, е на английски и испански език.

Наскоро агенцията представи и ново мобилно приложение, което вече е изтеглено над 30 милиона пъти и има каталог с над 21 000 изображения, подкасти, новини и тематични материали, както и отразяване на събития на живо. В него потребителите могат да оценяват снимки и да получават известия за наблюдение на Международната космическа станция (МКС).

В раздела Explore (Изследване) на приложението могат да се видят 3D модели на ракети, космически кораби и роувъри на NASA. Потребителите могат да преглеждат, завъртат и увеличават тези 3D модели с добавена реалност на своя смартфон.

Стартирането на новата стрийминг услуга е част от по-широко актуализиране на онлайн присъствието на NASA, включващо обновяване на нейния уебсайт и ново мобилно приложение. С това космическата агенция се надява съдържанието ѝ да стане по-достъпно и откриваемо за хората, които се интересуват от нейната работа.

"Новата платформа за стрийминг и приложението на NASA са мястото, където светът може да се присъедини към нас, докато изследваме непознатото" - споделя Марк Еткинд, ръководител на отдела по комуникации на космическата агенция. "NASA е катализаторът, който стои зад някои от най-великите истории на човечеството, а сега, с новото ни дигитално присъствие, всеки ще има достъп до тези истории 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата” - допълва още той.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !