Най-голямата британска банка започва да използва квантовите технологии на IBM

Offnews Последна промяна на 30 март 2022 в 16:27 444 0

HSBC-Working-with-IBM-to-Accelerate-Quantum-Computing-Readiness

Най-голямата британска банка HSBC съобщи, че започва съвместната работа с IBM по внедряването на квантовите изчисления във финансовата сфера. Банката възнамерява да използва възможностите на квантовите компютри при ценообразуването и оптимизацията на портфейла, за планирането на устойчиво развитие, за оценка на рисковете и за откриване на измами и мошеничество.

В рамките на това споразумение, HSBC ще се присъедини към програмата IBM Quantum Accelerator, което ще ѝ даде специализиран достъп до квантовите изчисления на IBM, включително до 127-кубитовия квантов процесор Eagle, който бе официално представен в края на миналата година.

Главният изпълнителен директор на HSBC Bank и HSBC Europe Колин Бел каза: „Инвестирайки в квантовите изчисления, ние внедряваме иновации за бъдещето, за да направим банкирането по-лесно за нашите клиенти. Тази технология има потенциала да промени начина, по който управляваме банковите отдели, решавайки проблеми, които класическите компютри никога не могат да решат сами. Работата ни с IBM, водещ доставчик на квантови изчисления, е от съществено значение за използването на тази потенциално революционна технология в индустрията на финансовите услуги".

С помощта на IBM британската банка ще повишава квалификацията на своите специалисти в областта на квантовите изчисления и по този начин ще създаде потенциал за развитие в тази област.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !