Mozilla вече не приема дарения във вид на криптовалута

Offnews Последна промяна на 08 януари 2022 в 11:10 525 0

Mozilla pauses crypto donations following criticism over climate impact

Компанията Mozilla, известна най-вече със своя браузър Firefox, съобщи в своя официален Twitter акаунт че спира да приема даренията във вид на BTC, ETH и DOGE след вълна от критика от страна на разработчиците, които са на мнение, че влиянието на криптовалутите върху околната среда е твърде негативно.

С туит, публикуван преди една седмица, компанията напомни на потребителите, че могат да изпращат във фонда на компанията дарения във вид на BTC, ETH и DOGE чрез оператора за криптовалутни разплащания BitPay. Малко по-късно редица членове на Mozilla общността реагираха с неодобрение на това съобщение, като някои от тях заявиха, че дори не са знаели, че компанията е започнала да приема дарения във вид на биткойни още от 2014 година.

Един от критикуващите е програмистът и съосновател на Mozilla Джейми Завински (Jamie Zawinski). Той разкритикува това съобщение на Mozilla и написа, че се "срамува за решението на компанията да работи съвместно с мошеници, използващи схемата на Понци и изгарящи цялата планета". Той каза още, че криптовалутната индустрия е нереалистичен бизнес-модел, който прави пари от замърсяването на околната среда.

По-късно Mozilla публикува ново съобщение, с което заяви, че компанията ще продължи да се интересува от децентрализираните технологии, но засега престава да приема дарения във вид на криптовалута.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !