Microsoft ще затвори LinkedIn в Китай

Offnews Последна промяна на 15 октомври 2021 в 11:21 298 0

Технологичният гигант Microsoft обяви, че ще спре местната версия на LinkedIn в Китай. Кариерно ориентираната социална мрежа ще затвори врати в азиатската страна заради „предизвикателна оперативна среда“, тъй като Пекин засилва контрола над технологичните компании.

LinkedIn е последната голяма американска социална мрежа, която още работи в Китай. Тя навлезе в страната през 2014 г. с ограничени функции, предназначени да отговорят на стриктните интернет закони.

Сега базираната в САЩ компания ще замени LinkedIn в Китай с приложение, предназначено да кандидатства за работа, но без социални функции. Новата услуга ще се казва InJobs и няма да включва списък с новини от други потребители, нито ще позволява споделянето на публикации и статии.

Новината беше обявена, след като китайски интернет регулатор през март заяви на LinkedIn, че трябва по-добре да модерира съдържанието си. Тогава на услугата е бил даден 30-дневен краен срок, за да изпълни искането.

Microsoft не е единственият технологичен гигант, попаднал под прицела на строгите китайски закони. Facebook и Twitter са забранени в страната повече от десетилетие. Google напусна през 2010 г. в отговор на хакерска атака и цензура.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !