Meta въвежда система за продажба на творби в Horizon

Offnews Последна промяна на 12 април 2022 в 10:57 678 0

Meta тества нова функционалност, която позволява на творците да печелят пари в социалната ѝ метавселена Horizon Worlds. Платформата за шлема Quest VR скоро ще достигне и до смартфоните.

Първоначално избрани творци в Horizon ще могат да продават виртуални продукти и ефекти. Идеята е, че ще е възможна продажбата на всичко, от достъп до VIP секция до виртуални бижута и т.н.

Както обикновено, достъп до тази система ще имат първо хора от САЩ. За тях е предназначен фонд от 10 милиона долара, създаден от Meta.

С този тест Meta следва стъпките на други 3D социални платформи като Roblox и Rec Room, които позволяват на творци да продават произведени от тях обекти. Roblox изгради значителен бизнес модел, а Rec Room се разраства бързо с приоритет към монетизацията.

Meta разбира се ще взима дял от продажбите, който може да варира от 25% до 70%. Horizon засега не включва рекламна система, каквато обаче може да се появи в бъдеще.

Meta въвежда и международна бонус програма. При нея бонусите няма да подлежат на таксуване. Те ще бъдат определяни на база на потребителското взаимодействие и ппулярност.

През февруари Horizon Worlds достигна 300 000 месечно активни потребители. В метавселената са създадени над 10 000 свята.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !