Meta тества лични пространства с ограничен достъп в метавселената Horizon Worlds

Павлин Луканов Последна промяна на 31 януари 2023 в 13:03 488 0

Meta Horizon Worlds Personal

Снимка Meta

Meta тества лични пространства с ограничен достъп в метавселената Horizon Worlds

Meta започва тестове на лични пространства в социалната си платформа във виртуална реалност (VR), Horizon Worlds, които са ограничени само за членове. Това би позволило на потребителите да изградят специализирани светове за избрани потребители.

Въпросните пространства ще представляват своеобразно място за срещи на творци и създатели на съдържание. В момента е възможно създаването на обществено достъпни светове с много потребители, а сега платформата тества и направата налични пространства, които могат да функционират като личен дом във VR среда, включително с контролирането на това кой може да ги посещава. Тези светове са ограничени за до 150 члена или 25 едновременно активни посетители.

От Meta подсказват, че новите пространства с избирателен достъп могат да са подходящи за групи като клубове за четене на книги, гейминг, VIP събития или просто прекарване на време с близки приятели. Създателите на тези светове ще имат пълен контрол над това кой ги посещава, като така могат да създават по-стабилни работни и приятелски връзки в общността. От компанията споделят, че целта е придаването на повече възможности по отношение на дизайна на личните пространства, по начина желан от потребителите.

За съжаление засега няма да имате достъп до новата функционалност, тъй като първоначално тя ще бъде тествана в ограничена бета версия с малка група от „надеждни творци“. От Meta споделят, че групата е малка, за да се получи обратна връзка свързана с дизайна и модерацията на новия тип пространства. Целта е продуктът да бъде развит и подобрен, преди да стане достъпен за повече потребители.

В публикацията си свързана с анонса на новата функционалност, Meta споменават, че тя ще е налична скоро през уеб и за мобилни устройства. Компанията все още няма мобилна версия на платформата си. Първоначално тя беше планирана за миналата година, но плановете в тази насока така и не бяха осъществени заради желанието за постигане на по-високо качество. Засега няма индикации кога Horizon Worlds ще достигне до мобилните платформи.

Очакваната поява на мобилна версия на Horizon Worlds ще направи средата много по-достъпна за потребителите. Към момента тя е налична ексклузивно за шлемовете Quest VR, които не са особено евтини. Иначе Meta се опитва да подобри потребителското изживяване, доказателства, за което са добавените наскоро възможности за по-добра модерация, както и по-логичен бутон за скачане.

Компанията обаче трябва да се постарае повече, за да се наложи в условията на засилена конкуренция с други виртуални пространства, включително Roblox. Добавянето на опция за създаване на лична среда с ограничен достъп звучи като крачка в правилната насока, но предстои да видим как ще бъде реализирана тя и дали ще е достъпна за всички или само за избрани потребители, което няма да е особено приятно. Очакваме да научим повече за новата функционалност когато преминат първоначалните тестове, без да има яснота кога точно ще е това.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !