Meta търси създателите на над 39 000 фишинг сайтове

Offnews Последна промяна на 21 декември 2021 в 11:06 710 0

facebook

Meta стартира законова процедура с цел ограничаването на мащабна фишинг кампания. Вчера от компанията са завели съдебно дело, с което искат да разкрият идентичностите на група от хора, които са създали над 39 000 сайта сцел да подвеждат потребителите на Facebook, Instagram и WhatsApp да въведат данните си за вписване.

Според компанията измамниците са използвали пренасочващата услуга Ngrok за отвеждане на потребители към сайтовете си. Това им е позволило да прикрият дейностите си.

От Meta споделят, че използвайки услугата са прикрити истинското местоположение на фишинг сайтовете и самоличностите на хостинг доставчиците си и лицата зад тях. От март компанията работи с услугата за премахване на хиляди URL адреси свързани с тази кампания.

Това разбира се не е първият случай, в който се прибягва до законови мерки срещу фишинг кампании. През 2019 г. и 2020 г., компанията повдигна обвинения срещу OnlineNIC и Namecheap.

Двата регистратора на домейни бяха позволили на мошеници да добият достъп до домейни като instagrambusinesshelp.com и whatsappdownload.site. Мащабът на новото мероприятие изглежда по-ограничен.

Meta осъди Namecheap през 2020 г., като тогава стана ясно, че тя е регистрирала 45 домейна, които са предназначени за объркване на хората.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !