Mastercard и Visa спряха разплащанията към Pornhub

Offnews Последна промяна на 13 декември 2020 в 12:05 4314 0

Pornhub 2

Картовите оператори Mastercard и Visa нанесоха сериозен удар по един от най-посещаваните сайтове в света - Pornhub. Порталът със съдържание за възрастни вече не може да получава плащания през тези системи.

Според представители на Mastercard, цитирани от New York Times, причината за това е, че на него има незаконно съдържание. Това е станало ясно след собствено разследване на картовата компания, според което Pornhub нарушава нейните стандарти за нелегално съдържание.

Скоро след нея и другият голям международен оператор на кредитни карти VISA е прекратил работата си със сайта. "Ние сме много внимателни в усилията си да разкриваме незаконните дейности в нашата мрежа и насърчаваме нашите партньори - финансови институции - да преглеждат регулярно дали търговците, с които работят, покриват нашите стандарти" - се съобщава в изявление на компанията. В него се казва още, че в момента се провежда разследване по темата.

Все още не е ясно за какви незаконни материали на порнографския сайт става въпрос. По-рано тази седмица представители на MindGeek - компанията собственик на Pornhub - са обявили, че започват да верифицират идентичността на потребителите, които качват видеоклипове в портала.

Това ще ограничи възможността някой да качи в него съдържание, включващо хора, които не са дали съгласието си техни интимни кадри да се появяват публично. Такива случаи е имало в миналото. Ще бъде ограничено също и използването на материали, включващи насилие и други престъпни дейности.

Друга посока, в която Pornhub възнамерява да обнови политиката си е ограничаване на възможността за сваляне на видеа от потребителите. Ще бъдат засилени и мерките за недопускане на материали със сексуално насилие.

От сайта за възрастни определиха действията на двата разплащателни гиганта като "изключително разочароващи", посочвайки че те идват само два дни след въвеждането на най-строгите мерки в историята на платформата. "Неверифицираните потребители вече са ограничени да публикуват съдържание - една политика, която никоя друга платформа не е въвела, включително и Facebook, която съобщава за 84 милиона случаи на материали със сексуално насилие над деца през последните три години. За сравнение - Фондацията Internet Watch е докладвала за едва 118 такива инцидента в Pornhub през последните три години" - се посочва още в изявлението на портала.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !