Logiscool въвежда курс Изкуствен Интелект и много други нови обучения през новата учебна година

Logiscool преподава програмиране и дигитална грамотност на деца от 1-12 клас чрез игри и забавление

OFFNews.bg Последна промяна на 12 септември 2022 в 13:26 1213 0

Logiscool

Снимка Logiscool

Logiscool

Веригата школи по програмиране и творчески дейности Logiscool обяви старта на редица нови технологични обучения през започващата нова учебна година. Сред тях са курсът Изкуствен Интелект и Наука за Данните (Artificial Intelligence and Data Science), който за първи път ще запознае школниците с тази вълнуваща тема, Дигитален Интро курс за въвеждане на най-малките деца в света на технологиите, курсове за ученици от втори, трети и четвърти клас и пълноценно обучение по програмиране за най-големите.

Изкуствен Интелект и Наука за Данните

Новият курс Изкуствен Интелект и Наука за Данните (Artificial Intelligence and Data Science) започва през септември, а първата фаза ще предложи на учениците модула „Основи на Изкуствения Интелект и Науката за Данни (403)“. Във втората фаза, през 2023г., ще се разглежда модулът „Изкуствения Интелект и Науката за Данни в Python (434)“, насочен към ученици завършили курсовете на Logiscool по езика за програмиране Python или взели изпита PCEP на международния Python Институт.

„Ние сме уверени, че разширяването на нашите курсове по програмиране за напреднали с една толкова популярна и вълнуваща тема като изкуствения интелект може да помогне на българските деца и младежи да навлязат в една от най-значимите области на бъдещето и да бъдат по-подготвени за това, което предстои“ – споделя Ива Янкова, съосновател на Logiscool България.

Дигиталният Интро курс за най-малките

е съобразен с техните специфични нужди и научава школниците как работят компютрите и как да използват периферните устройства като професионалисти. Запознава ги също с правилата за писане с 10 пръста, както и с изключително важната тема за сигурността в интернет. Децата се учат да решават творчески задачи, да играят логически игри, като по този начин курсът полага основите на алгоритмичното мислене.

Курсът Откриване на Дигиталното

е насочен към децата от втори до пети клас. Той обхваща основите на алгоритмичното мислене и програмирането, създаването на дигитално съдържание, както и използването на интернет и безопасността в него. Той запознава децата с компютърния хардуер, с различните дигитални устройства и дори с роботиката, а школниците ще могат да вървят с радост по пътя към дигиталната грамотност, усвоявайки основни умения по един забавен и игровизиран начин.

За най-големите ученици

Logiscool предлага пълноценно обучение по програмиране, като им предоставя сертификат за владеене на програмния език Python, признат в целия свят от водещи технологични компании.

“В нашите школи помагаме на децата от най-ранна възраст да започнат да градят своето бъдеще“ – посочва още Ива Янкова – „Курсовете на Logiscool дават не само знанията по програмиране и ориентиране в дигиталният свят, а и са предпоставка наш възпитаник да бъде избран пред неговите връстници при търсене на работа.“

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !