LinkedIn добавя функционалност в стил Clubhouse

Offnews Последна промяна на 07 януари 2022 в 14:36 508 0

LinkedIn подготвя функционалност за гласова комуникация по подобие на Clubhouse още от миналия март. Изглежда тя е готов за въвеждане и се очаква да се появи още този месец, като част от нова платформа за събития.

Чрез тази опция ще е възможно организирането на виртуални кръгли маси/срещи, непринудени разговори или други типове дискусии, споделят от компанията пред TechCrunch. Организаторите ще могат да модерират дискусиите, а участниците ще могат да говорят помежду си по време на събитията и след тях.

За целта ще се използват инструменти изградени от LinkedIn. От компанията се надяват, че членовете ѝ от общността на създатели ще бъдат водещи на тези събития. LinkedIn цели да стане най-голямата организация за подобни събития.

Видео версия на тази функционалност ще е налична от пролетта. Организаторите няма да могат да таксуват участниците, поне първоначално.

Припомняме, че Clubhouse придоби огромна популярност с дебюта си по време на пандемията от новия коронавирус. Хората, които бяха затворени вкъщи търсеха начини да общуват помежду си.

Други големи компании също направиха подобни функционалности за стаи за разговори. Сред тях са Facebook, Twitter и Discord. LinkedIn е позакъсняла с формата, но може да има упех в дългосрочен план.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !