Курсът на биткойна се устреми към 50 хиляди щатски долара

Offnews Последна промяна на 09 февруари 2021 в 11:11 6466 1

2275

Цената на биткойна поставя рекорд след рекорд, като днес курсът на основната криптовалута достигна 48 225 щ. долара. Ако темпът на ръст се запази, то направените миналата седмица прогнози за цена от 50 хиляди щ. долара за 1 BTC ще се осъществи много по-рано от очакваното.

Всички финансови анализатори, а и обикновените потребители са убедени, че резкият ръст в курса на първата криптовалута се дължи на закупените от Tesla биткойни за 1,5 милиарда щ. долара. Илън Мъск заяви в своя Twitter акаунт, че в бъдеще възнамерява да използва основната криптовалута за диверсификация на капитала на своята автомобилната компания за електромобили, както и като средство за разплащане за предлаганата продукция - електромобилите на Tesla.

Освен Илън Мъск, поддръжка на основната криптовалута показват големите инвеститори, които не скриват своите интереси към виртуалните пари. Ситуацията се нажежи и от повишената активност на азиатските трейдъри. Интересно е, че около 78% от всички получени биткойни не се предлагат на криптовалутните борси - те може би са изгубени, но по-вероятно е техните притежатели да ги съхраняват в очакаване идването на по-добри времена.

Цената на биткойна започна да расте през пролетта на миналата година, когато бе обявена пандемията от новия коронавирус. На фона на влошаващата се икономическа ситуация заради COVID-19, правителствата на различните държави започнаха да подпомагат своите икономики, но това доведе до обезценяването на фиатните валути. В тези условия редица инвеститори започнаха да проявяват силен интерес към биткойна, който може да изиграе ролята на мощен финансов инструмент за защита от инфлацията.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2021 в 15:04

[…"> последните няколко месеца цената на криптовалутите рязко се покачи и добивът на цифровите пари стана много рентабилен. […">