Курсът на биткойна превиши 45 хиляди щатски долара

Offnews Последна промяна на 02 март 2022 в 17:35 611 0

bitcoin--980x552

Курсът на биткойна още в началото на месец март тази година прехвърли 45 хиляди щ. долара за 1 BTC, а след това неговата цена съвсем леко намаля. Според информацията на уеб-портала Coindesk, който извършва денонощен мониторинг на всички основни криптовалути, максимумът в цената на водещата криптовалута през последните 24 часа е бил на ниво 45 029 щ. долара.

Сега основната криптовалута се търгува при цена 44 109 щ. долара, което е незначителен спад от 0,66% за изминалите 24 часа.

Според финансовите анализатори, бързият ръст на курса на биткойна се дължи на голямото търсене на водещата криптовалута. Руските потребители се опитват да запазят спестяванията си с помощта на цифровите валути и затова през изтеклата седмица ръстът на биткойна е голям - 12,33%.

Като друга причина за бързия ръст в цената на водещата криптовалута се посочва факта, че едни от най-големите криптовалути и борси Binance и Kraken отказаха да блокират сметките на руснаците, понеже това противоречи на самата природа на криптовалутата. В света на цифровите валути никой не трябва да се безпокои, че неговите спестявания могат да бъдат конфискувани както това става в света на фиатните пари.

Динамиката на ръста на биткойна е изцяло положителна и както обикновено, курсовете и на останалите криптовалути бързо започнаха да се покачват.

 

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !