Курсът на биткойна падна под 30 хиляди щатски долара

Offnews Последна промяна на 11 май 2022 в 17:30 746 0

Bitcoin

В средата на седмицата на 11 май, цената на водещата криптовалута падна под 30 хиляди щ. долара и слезе до рекордно ниско ниво от 29 хиляди щ. долара. Малко по-късно курсът на биткойна започна да се търгува но ниво 29 200 щ. долара.

Уеб порталът CoinGecko, който извършва денонощен мониторинг на всички основни криптовалути съобщи, че през изтеклото денонощие цената на биткойна е паднала с 8,6%, а за изтеклата една седмица спадът е в размер на 22,1%.

Днес Ethereum се търгува при цена под 2200 щ. долара, което означаваспад от 10,8% за изтеклите 24 часа. Другите цифрови валути от топ-10 рейтинга, класирани според тяхната пазарна капитализация, също вече са в червената зона. За изтеклото денонощие най-много от своята цена изгубиха Solana (29,8%) и Dogecoin (22,1%).

Да напомним, че на 9-ти май тази година котировките но основната криптовалута паднаха под 32 хиляди щ. долара и по този начин обновиха минимума от лятото на 2021 година.

Известният критик на първата криптовалута Питър Шиф заяви, че има голяма вероятност цената на биткойна да се срине до 10 хиляди щ. долара, ако неговият курс рязко падне под психологическата бариера от 30 хиляди щ. долара. А ветеранът в биткойн индустрията и криптовалутен милиардер Брок Пиърс каза пред медиите, че цената на биткойна може да падне до нулата.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !