Курсът на биткойна бързо нараства

Offnews Последна промяна на 08 февруари 2022 в 18:20 517 0

bitcoin-btc-10

През последните няколко дни курсът на биткойна бързо се възстановява след скорошния мащабен спад. Това благоприятно се отразява и на другите криптовалути. Цената на водещата криптовалута в началото на седмицата нарасна с 6,8% до 44 511 щ. долара за 1 BTC, което е максимумът от началото на годината до днес. В края на борсовия ден основната криптовалута се търгува при цена 43 433 щ. долара, което е малко над 17% ръст през последните пет дни.

Цената на биткойна постепенно се възстановява след резкия спад, когато основната криптовалута се търгуваше при цени под 33 хиляди щ. долара. Да напомним, че през месец ноември миналата година курсът на биткойна достигна рекордно високо ниво - почти 69 хиляди щ. долара за 1 BTC.

След водещата криптовалута започна да расте цената и на алткойните. Така например, цената на Ethereum за едно денонощие нарасна с 4% и сега 1 ETH се търгува за 3200 щ. долара.

Пазарните аналитици са на мнение, че хората са започнали да се чувстват по-уверено, след като са изучили особеностите на тези рискови цифрови активи. Като цяло криптовалутният пазар все още не е излязъл от кризата и все още е възможна доста висока волатилност.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !