Криптовалутата Dogecoin е подходяща за "Валутата на интернет"

Offnews Последна промяна на 17 април 2022 в 11:17 578 0

im-407881

"Dogecoin има всички шансове да се превърне във валутата на интернет. За да стане това нейните разработчици е достатъчно само да увеличат размера на блока в блокчейна на около 10 GB" - заяви съоснователят и главен изпълнителен директор на изключително популярния финтех стартъп Robinhood, роденият във Варна Влад Тенев.

Влад Тенев напомни, че наскоро фирменото приложение на Robinhood е започнало да поддържа токените DOGE на тази криптовалута. Във връзка с това, той се е досетил, че нищо не пречи Dogecoin да стане основната и главна валута на интернет.

За да се определи дали една или друга криптовалута е подходяща да стане валутата на интернет, Тенев предлага да бъдат приложени следните няколко критерия:

  • Висока скорост на запис на транзакциите в блокчейна
  • Ниско ниво на инфлацията
  • Малък размер на таксите
  • Голям брой обработваните транзакции в секунда

Тенев подчертава, че при извършване на преводи на токени в блокчейн мрежата на Dogecoin се събират едни от най-ниските в криптовалутния пазар такси. Статистиките на BitinfoCharts показват, че през изтеклите три месеца средната големина на таксите в мрежата на Dogecoin е била в размер на 30 цента. Според генералния директор на Robinhood, тази криптовалута отговоря на почти всички негови критерии, като е достатъчно само размерът на нейния блок да бъде увеличен до около 10 GB, като по този начин пропускателната способност на Dogecoin блокчейна ще стане сравнима с тази на VISA.

 

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !