Kрипто борсата Bitmart загуби 196 млн. долара след хакерска атака

Offnews Последна промяна на 06 декември 2021 в 09:40 727 0

BITCOIN-INTRODUCTION

През последните месеци зачестяват случаите на мащабни кражби на криптовалути. Поредният пример е крипто борсата BitMart, която е загубила 196 млн. щ. долара заради хакване.

Според Coindesk хакер е проникнал в портфейлите на Ethereum и Binance около 14:30 ч. на 4 декември. Пробивът в сигурността е последван от изтичане на токени два часа по-късно.

Основателят на BitMart Шелдън Ся уверява, че само "малък процент" от активите на борсата са изложени на риск. Въпреки това компанията е замразила тегления „до следващо нареждане“ и преразглежда сигурността.

Не е ясно кой е отговорен за хакерската атака, но се предполага, че виновникът може да е бил вътрешен човек. Откраднатите средства са изпратени до услуга за смесване на Ethereum, което може да затрудни проследяването им.

Крадците на криптовалути не винаги са толкова проницателни. Нападателите на Poly Network, например, предложиха да се „предадат“ и да върнат откраднатото.

Те твърдят, че са направили опит да подобрят сигурността на борсата. Но признанието им може да е опит да избегнат последствията, след като разследващите са попаднали на потенциално идентифициращи данни.

Въпреки че това не е най-големият дигитален обир (нападателите на Poly са откраднали 610 млн. щ. долара), Coindesk отбелязва, че е един от най-големите централизирани хакове до момента.

Случаят подчертава нарастващия проблем с кражбата на криптовалута. Технологията прави кражбата на големи суми с малко последствия твърде възможна.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !